Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Gminny Zakład Budżetowy

Z dniem 25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego  i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku     z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej: RODO). RODO stosowane będzie we wszystkich krajach Unii Europejskiej, a więc także w Polsce. Wprowadza szereg zmian w zasadach regulujących przetwarzanie danych osobowych.

 

                   Gminny Zakład Budżetowy w Lanckoronie podjął szereg działań w celu spełnienia wymagań określonych w RODO. Jako Administrator danych osobowych chcemy zapewnić naszym klientom, kontrahentom i osobom kontaktującym się z Zakładem poczucie pełnego bezpieczeństwa przechowywania i przetwarzania danych osobowych.

 

            W celu zminimalizowania potencjalnego ryzyka naruszenia Państwa danych osobowych, wdrożyliśmy nowe procedury i wprowadziliśmy szereg istotnych zmian. Przeszkoliliśmy pracowników w zakresie ochrony danych osobowych.

 

            Jednocześnie podkreślamy, że w stosunku do zawartych umów o zaopatrzenie w wodę i/lub  odprowadzanie ścieków, cel i zakres przetwarzania danych się nie zmienia.

 

            Wyrażone przez Państwa dotychczasowe zgody na przetwarzanie danych osobowych, zebrane na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych nie tracą ważności. Dodatkowo rozpoczęliśmy kampanię informacyjną, aby nasi Odbiorcy dysponowali kompletem informacji  z zakresu danych osobowych oraz zasad ich przetwarzania przez Gminny Zakład Budżetowy  w Lanckoronie. 

Zegar

Kalendarium

Rok wcześniej Miesiąc wcześniej
Wrzesień 2021
Miesiąc później Rok później
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Pogoda

Imieniny